Košice deviatimi gólmi znechutili Skalicu, prehral aj Slovan

03.01.2012 Celý región

BRATISLAVA 3. januára(WEBNOVINY) - Výsledky 35. kola slovenskej hokejovej extraligy.

HKm Zvolen - HK AutoFinance Poprad 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

I. tretina

Zvolenčania začali dôležitý súboj susedov v tabuľke veľmi dobre a už v 2. min išli do vedenia. Leskovjanský dostal prihrávku od M. Juríka do ľavého kruhu a pohotovou strelou otvoril skóre.

Hostia sa snažili o rýchle vyrovnanie a v 9. min sa im to takmer podarilo, keď v prečíslední dvoch na jedného Rapáč prihral Krotákovi a ten vo vyloženej šanci trafil iba brankára Škrečka. Zvolenská odpoveď prišla bleskurýchlo.

Na konci 9. min využil presilovku Škvaridlo, keď sa k nemu odrazil puk po strele Trochtu a domáci útočník ho pohotovo poslal do siete. Popradčania naďalej bojovali a ich snaha priniesla ovocie v 11. min. Počas presilovky vypálil Kuľha, Škrečko len vyrazil puk k Rapáčovi a tomu iba stačilo trafiť odkrytú bránku Zvolena. V závere úvodnej časti mal ešte dve obrovské šance domáci obranca Vantroba, keď v 17. a 19. min napálil z diaľky do žŕdky Šimonovičovej bránky.

II. tretina

Druhá tretina priniesla bojovný hokej. Aktívny boli najmä hostia, ktorí sa v jej úvode snažili o vyrovnanie. V 25. min bol v obrovskej šanci Koskinen, ktrorý úplne sám pri pravej žŕdke Škrečkovej bránky nedokázal zasunúť puk do odkrytej svätyne domácich. Gólová odpoveď Zvolena prišla v 29. min, opäť v presilovke. Hraško dostal peknú krížnu prihrávku od Brabenca a spoza kruhu nekompromisne zavesil - 3:1. Podtatranci potom ešte viac pridali a vypracovali si aj niekoľko výborných príležitostí. V 34. min Kroták spracoval puk a bekhendom ho poslal do žŕdky Škrečkovej bránky. O dve minúty neskôr prišli ďalšie veľké šance "kamzíkov", keď sa z blízka nepresadil Vandas a po ňom ani Kuľha.

III. tretina

Aj záverečnú časť začali lepšie Zvolenčania, keď v 48. min V. Baláž po prihrávke Brabenca zvýšil na 4:1. Zdalo sa, že o výsledku je rozhodnuté. V 50. a 52. min však prišli dve presné delovky Kuľhu do horného rohu zvolenskej bránky a zo zápasu bola zrazu dráma. Popradčania boli v závere veľmi blízko k vyrovnaniu. V 59. min Kroták nepremenil sólo, keď netrafil bránku a dve sekundy pred koncom Svitana úplne sám neuspel pred odkrytou svätyňou Zvolena.

HKm Zvolen - HK AutoFinance Poprad 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Góly: 2. Leskovjanský (M. Jurík), 9. Škvaridlo (M. Trochta, Marek Ďaloga), 29. Hraško (Brabenec, Síkela), 48. V. Baláž (Brabenec) - 11. R. Rapáč (Kuľha, R. Suchý), 50. Kuľha, 52. Kuľha (Vandas, D. Brejčák)
Vylúčení: 8:5 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc, Lauff - M. Korba, P. Korba, 1616 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko (50.-53. Sáblík) - Vantroba, Hraško, Marek Ďaloga, Mucha, Korhonen, Šiška, Ťavoda, Lubor Pokovič - Síkela, Brabenec, V. Baláž - Marek Slovák, M. Trochta, Škvaridlo - Otčenáš, M. Jurík, Leskovjanský - Zuzin, Huňady, Méry
Poprad: Šimonovič - D. Brejčák, R. Suchý, Š. Fabian, Kovačevič, A. Novotný, Jáchym, D. Kramár - Vandas, Koskinen, Kuľha - Škovira, Kmiť, Vaic - P. Svitana, A. Kroták, R. Rapáč - Paločko, Miroslav Hlinka, S. Takáč

Hlasy:
Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Začali sme veľmi dobre, keď sme sa ujali vedenia. Od povovice zápasu sme však urobili veľa taktických chýb a mali veľa vylúčených po hlúpych fauloch. Poprad mal odvtedy prevahu. Našťastie sme dali o jeden gól viac a máme zlaté tri body, aj keď náš výkon nebol optimálny."

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Po ľahkovážnom úvode sme veľmi rýchlo inkasovali. Napriek tomu sme sa dostali do hry po využitej presilovke. Potom sme boli lepším mužstvom a aj za stavu 1:4 sme verili, že to môžeme otočiť. Hokej sa však hrá na góly. Nad tým, čo sme nepremenili v záverečných sekundách, zostáva stáť rozum. Taký je však šport."

HK 36 Skalica - HC Košice 3:9 (1:2, 2:4, 0:3)


I. tretina

Úvod duelu nevyšiel ani jednému zo súperov, obe mužstvá predviedli množstvo chýb a nepresných prihrávok.

Prvú väčšiu šancu si vypracoval tretí skalický útok v 8. min, ale skóre sa nemenilo.

V 10. min sa k slovu dostala aj elitná domáca formácia a R. Školiak otvoril skóre.

Hostia odpovedali o dve minúty neskôr, keď pri prečíslení dvoch proti jednému prekonal Lakosila obranca J. Tabaček. Skaličania následne potrápili oceliarov v presilovke, po skončení ktorej opäť úradoval prvý košický útok. Dravecký pomedzi betóny Lakosila upravil na 1:2.

II. tretina

V druhej časti obe mužstvá zlepšili hru a vypracovali si množstvo šancí. Košice už v 23. min zvýšili na 3:1, keď delovka Marcela Haščáka ponad pravé rameno Lakosila skončila v bránke. Gólman Skalice vzápätí inkasoval pomedzi betóny aj z hokejky P. Bartoša a v bránke ho nahradil Tomek.

Skalicu vrátil do zápasu v 28. min Šátek, keď premenil trestné strieľanie. O ďalšie dve minúty neskôr snahu domácich schladil gól Zálešáka po chybe domácej obrany. Košičania súperovi nič nedarovali a v 33. min upravil už na 6:2 svojím druhým gólom v zápase Dravecký, ktorý využil zmätok pred Tomekom. Tri minúty pred druhou sirénou skorigoval Obdržálek, ktorý zakončil po vyhratom vhadzovaní Lušňáka. Košičan Marcel Baláž ešte v závere II. tretiny nepremenil trestné strieľanie.

III. tretina

Košičania v treťom dejstve nenechali Skalicu ani pomyslieť na lepší výsledok a svoje víťazstvo ešte prikrášlili. V 54. min zvýšil na 7:3 Michel Miklík, o minútu neskôr pridal ďalší gól Marcel Haščák a konečnú podobu výsledku dal 34 sekúnd pred koncom zápasu v oslabení S. Gron.

HK 36 Skalica - HC Košice 3:9 (1:2, 2:4, 0:3)

Góly: 10. R. Školiak (Šmach, Pálffy), 28. Šátek (z trest. strieľania), 37. Obdržálek (Lušňák) - 12. J. Tabaček (P. Bartoš, Dravecký), 17. Dravecký (P. Bartoš, M. Novák), 23. Marcel Haščák (D. Pašek), 27. P. Bartoš (Zálešák), 30. Zálešák (P. Bartoš), 33. Dravecký (Šeda, Zálešák), 54. Michel Miklík (S. Gron), 55. Marcel Haščák (D. Pašek, Mlynarovič), 60. S. Gron
Vylúčení: 2:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lokšík - Výleta, Šefčík, 3553 divákov

Zostavy:
Skalica: Lakosil (27. Tomek) - Vyrúbalík, Šmach, Kloz, I. Jankovič, Gula, T. Magušin, Jaborník, Srnec - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, T. Višňovský, Lušňák - Kutálek, Holovič, M. Šátek - J. Jurík, T. Mikúš, Klejna
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Slimák, Martin Chovan, M. Takáč - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Spilar - Marcel Haščák, D. Pašek, Mlynarovič - Gmitter, Marcel Baláž, T. Petruška

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice): "Nie je sa na čo vyhovárať, Košice hrali lepšie. Boli sme veľmi slabí v efektivite."
Pavol Zůbek (asistent tréner Košíc): "Na dnešný zápas sme sa stopercentne pripravili. Využívali sme gólové šance. Už dlho sme čakali na takúto chvíľu."

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:4 po sam. nájazdoch (4:0, 0:4, 0:0 - 0:0, 1:0)

I. tretina

Obaja súperi začali dôležitý zápas o ôsme miesto opatrne.

Prvú vážnejšiu príležitosť mal v oslabení Škoda, ale Chorošuna neprekvapil. Skóre otvoril Brcko v 13. min, keď za 18 sekúnd zužitkoval prvú martinskú presilovku a odštartoval gólostroj "kosačiek" v prvej tretine.

V 16. min sa presadil Macejka a o dve minúty premenil svoju tretiu šancu Škoda. Potom si zobral tréner hostí Milan Staš oddychový čas, ale ani to jeho zverencom nepomohlo, lebo už o 42 sekúnd dal gólovú bodku za prvou časťou opäť Macejka - 4:0. Chorošuna potom vystriedal v bránke Kostúr.

II. tretina

V druhej tretine sa obraz hry zmenil. "Barani" sa prebrali z knokautu, začali lepšie korčuľovať a zrazu ich bol plný ľad. Záchranné koleso im hodil na začiatku druhej tretiny Nemček znížením na 1:4. Keď sa v polovici zápasu presadil Češík a po ňom v 34. min Jokila v presilovke, opäť bolo o čo hrať. V 46. min sa naskytla Banskobystričanom veľká príležitosť vyrovnať skóre. Sedemdesiatjedensekundovú presilovku o dvoch hráčov ešte nevyužili, ale v hre piatich proti štyrom vyrovnal Kokavec - 4:4.

III. tretina

V tretej tretine hrali obaja súperi zodpovednejšie v defenzíve a čakali na chybu súpera. Šancí už bolo ako šafranu, a tak sa zápas posunul do predĺženia. V poslednej sekunde nadstaveného času nedorazil Výborný puk do Kostúrovej bránky. O víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. V nich zariadil V. Škoda triumf Martina po jedenástich prehrách v rade.

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:4 po sam. nájazdoch (4:0, 0:4, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Brcko (Drgoň, Galamboš), 16. Macejka (M. Sobota, Miroslav Ižvolt), 18. V. Škoda (Šišovský, Kriška), 19. Macejka (M. Sobota, Vartovník), rozhodujúci sam. nájazd premenil V. Škoda - 26. F. Nemček (Marcinek, Češík), 31. Češík (Marcinek), 34. Jokila (Hvila), 38. M. Kokavec (Heizer, Cebák)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Rovenský, Snášel, 2000 divákov

Zostavy:
Martin: M. Šimko - Drgoň, Brcko, Matejka, M. Výborný, Zukal, Vartovník - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Macejka, Miroslav Ižvolt, M. Sobota - J. Cíger, Themár, Škumát
Banská Bystrica: Chorošun (19. Kostúr) - Cunik, Cebák, Beňa, M. Grman, Bambúch, Kubka, Brňák, P. Huba - Hvila, Jokila, T. Hričina - M. Kokavec, Heizer, Kristoffersson - Marcinek, Češík, F. Nemček - Lunter, J. Petro, Lamper

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

I. tretina

Radoslav Kropáč z HK Nitra (v strede), brankár Branislav Konrád (vľavo) a Ivan Ďatelinka (vpravo) z HC Slovan Bratislava počas zápasu slovenskej hokejovej Tipsport extraliga 2011/2012 medzi HK Nitra - HC Slovan Bratislava. Nitra, 3. január 2012. Foto: SITA/Martin HavranZápas pred dobrou kulisou mal od začiatku solídne tempo. Na výraznú streleckú príležitosť sa čakalo do 9. min.

Obranca hostí Kozák dostal po návrate z trestnej lavice do brejku dvoch proti jednému, no Bakošovu prihrávku nezakončil presne.

Po sérii viacerých nepremenených šanciach na oboch stranách sa diváci radovali v 17. min. Segľa sa v brejku proti obrancovi Švarnému rozhodol strieľať a na jeho pokus zareagoval brankár Konrád neskoro - 1:0.

II. tretina

V druhej tretine hostia zvýšili obrátky, no na brankára Fedora dlho nevedeli nájsť recept. Keď sa to už aj Bucovi v 25. min podarilo, zastúpil domáceho gólmana na bránkovej čiare obranca Hruška. Nedáš-dostaneš potvrdil v 27. min Rais, ktorý zo strednej vzdialenosti prestrelil Konráda - 2:0.

V rovnakej minúte zakončoval Bakoš a o tri minúty neskôr zblízka aj Bulík, ale brankár Nitry Fedor podržal svoj tím. Sľubné príležitosti nevyužili ani Kukumberg či Kudrna, no v 39. min sa hostia predsa len dočkali. Jerofejevs nahodil puk od modrej čiary a pohotový Macho správne zmenil smer puku za Fedorov chrbát. Domáci však do kabín predsa len išli s dvojgólovým náskokom. Sedem stotín sekundy pred koncom sa oň postaral Ďurák, ktorý dorazil strelu Garipa Salijiho.

III. tretina

Domáci sa v 45. min dostali do vedenia 4:1, keď strelu spoza hráča namieril presne Fojtík. Následný oddychový čas slovanistom pomohol. V 49. min opäť Macho tečoval puk do bránky Nitry a na 4:3 upravil v 53. min Ďatelinka, na ktorého strelu Fedor nedosiahol. Hostia sa v závere snažili o vyrovnanie, no definitívnu podobu výsledku dal v 59. min Štefanka, ktorý zblízka nedal Konrádovi šancu.

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Góly: 17. Martin Segľa (Ďurák), 27. Rais (G. Saliji, Kropáč), 40. Ďurák (Kropáč), 45. Fojtík (M. Hruška, Valčák), 59. M. Štefanka (Kropáč, Ďurák) - 39. M. Macho (Jerofejevs), 49. M. Macho (Dobroň, Bulík), 53. I. Ďatelinka (Kukumberg, D. Skokan)
Vylúčení: 5:10, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil, Husička (obaja ČR) - Gajan, M. Grečko, 2504 divákov

Zostavy:
Nitra: I. Fedor - Rais, Ďurák, Gurčík, M. Hruška, Hrudík, Árvay, K. Grman, M. Bača - Kropáč, M. Štefanka, G. Saliji - Hrnka, Valčák, Mašlonka - Martin Segľa, Káčer, Fojtík - Klíma, Piačka, Šumichrast
Slovan: Konrád - Švarný, Štajnoch, Jerofejevs, Jass, I. Ďatelinka, Dobroň, L. Kozák - M. Bartánus, Lipiansky, L. Hudáček - D. Buc, Kukumberg, D. Skokan - M. Bakoš, Bulík, M. Macho - Kalináč, M. Sloboda, A. Kudrna

Hlasy:
Karol Kolečáni (tréner Nitry): "V tejto situácii sú pre nás najdôležitejšie tri body. Na dnešnom výkone si cením, že naši hráči dali do toho všetko. Mužstvo dnes malo dušu. Hoci sme sa nevyhli taktickým chybám,
myslím si, že ak budeme takto pokračovať, môžeme ešte niečo s postavením v tabuľke spraviť."

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Do Nitry sme prišli po tri body. V prvej tretine sme napriek prevahe nestrelili góly. Nitra neskôr získala náskok. V tretej časti sme ešte chceli výsledok zvrátiť. Mali sme však veľa vylúčených, sťažili sme si to aj sami."

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 5:4 po sam. nájazdoch (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. O. Mikula (Lelkeš, Vizváry), 24. M. Biro (Radulay, M. Filo), 25. O. Mikula, 52. R. Tvrdoň (E. Bednár, Tybor), rozhodujúci sam. nájazd premenil P. Fabuš - 2. Stupka (Drábek, V. Nemec), 9. J. Kubiš (Linet, T. Sýkora), 10. V. Nemec (Stupka, Drábek), 56. Richard Huna (P. Sivák, D. Devečka)
Vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - Valach, Zvrškovec, 1960 divákov

Trenčín: V. Kováč (10. T. Hiadlovský) - M. Habšuda, Trefný, M. Biro, Gabriš, Vizváry, Štindl, Hlubuček, E. Bednár - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Radulay, P. Kopecký, M. Filo
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, Dlouhý, Leško, T. Bokroš, Ďurkech, Staňo, Bajaník - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, Stupka - M. Drevenák, Michajlov, Smotrila - J. Kubiš, Linet, T. Sýkora

1.Slovan BA36231210 122:8773
2.Skalica36231210 131:9873
3.Košice36222012 127:8570
4.Poprad36200412 118:10064
5.Zvolen36183015 93:10060
6.Trenčín36153216 90:8353
7.Žilina36124515 87:9849
8.Ban. Bystrica3694716 83:9542
9.MHC Mountfield36103320 86:12339
10.Nitra3665223 92:13430
 
 

Vyberte región